Δραστηριοτητες

Αρχική / Δραστηριοτητες

 

Rafting στον Βοϊδοµάτη

Η κατάβαση στο Βοϊδοµάτη είναι μικρού βαθμού δυσκολίας, και γι’ αυτό το λόγο είναι ιδανικό για την πρώτη επαφή καποιου µε το rafting. Η κατάβαση του ποταμιού ξεκινάει από την Γέφυρα Αρίστης-Πάπιγκου και ολοκληρώνεται στην περιοχή της Κλειδωνιάς, και όλη δραστηριότητα έχει διάρκεια περίπου τρείς 3 ώρες, διασχίζοντας τον πυρήνα του Εθνικού Δρυµού Βίκου-Αώου.

Ρωτήστε μας για περισσότερες πληροφορίες.

 

River trekking στο φαράγγι του Βοϊδομάτη

Περπατώντας μέσα από τις κοίτες και τα νερά του ποταμού Βοιδομάτη, απολαμβάνουμε την απίστευτη ομορφιά ενός ανεξερεύνητου τοπίου. Με εκκίνηση από το χωριό Βίκος η 5ωρη διαδρομή καταλήγει στη γέφυρα Αρίστης – Πάπιγκου μέσα από μοναδικές εικόνες και κρυστάλλινα νερά που σε καλούν να παίξεις μαζί τους στην καρδιά του φαραγγιού.

Ρωτήστε μας για περισσότερες πληροφορίες.

 

Ζαγόρι sightseeing

Μέσα από μια 7ωρη διαδρομή, ανακαλύπτουμε τα πιο δημοφιλή σημεία και τα πιο γραφικά χωριά του Δυτικού και Κεντρικού Ζαγορίου όπως το Δίλοφο, οι Κήποι τα χωριά του Πάπιγκου και μαθαίνουμε για την ιστορία, την αρχιτεκτονική και τη φυσική ομορφιά του τόπου μέσα από σημεία μοναδικής θέας όπως το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής και το φυσικό μπαλκόνι ‘Οξυά’ καθώς και από φαινόμενα σπάνιας γεωλογικής ομορφιάς όπως το πέτρινο δάσος στο Μονοδένδρι και το φαράγγι του Βίκου.

Ρωτήστε μας για περισσότερες πληροφορίες.

 

Ανάβαση στην Δρακόλιμνη της Τύμφης

Για πιο απαιτητικούς λάτρεις της φύσης η διαδρομή αυτή ξεκινάει από το χωριό Μικρό Πάπιγκο και καταλήγει στην μοναδικής ομορφιάς αλπική λίμνη τη Δρακόλιμνη σε υψόμετρο 2000μ, διασχίζοντας τον ορεινό όγκο της Τύμφης μέσα από βελανιδιές, γαύρους, σφεντάμια, κρανιές, λεπτοκαρυές με φόντο τους ασβεστολιθικούς βράχους που ονομάζονται ‘Πύργοι της Αστράκας’. Ενδιάμεσος σταθμός το ορειβατικό καταφύγιο της Αστράκας σε υψόμετρο 1950μ, και επιστροφή στο χωριό Μικρό Πάπιγκο μετά από μια 8ωρη πανέμορφη διαδρομή.

Ρωτήστε μας για περισσότερες πληροφορίες.

 

Ποδήλατο βουνού στα δάση Οξιάς

Με εκκίνηση από το χωριό Ελάτη, κατευθυνόμαστε από τον κεντρικό δρόμο προς το χωριό Δίκορφο. Εκεί εισερχόμαστε στο πανέμορφο δάσος της Οξυάς, και συνεχίζουμε τη διαδρομή μας προς το χωριό Κήποι με θέα στο βουνό Τύμφη και το φαράγγι του Βίκου σε μια πανέμορφη διαδρομή γεμάτη πέτρινα γεφύρια και εναλλαγή ασφάλτινης και χωμάτινης διαδρομής διάρκειας περίπου 3 ωρών.

Ρωτήστε μας για περισσότερες πληροφορίες.