SPA

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

SPA

SPA
SPA
SPA
SPA

Μέσα στο Ζαγορίτικο τοπίο χαλάρωσης και ηρεμίας, το MounTrace SPA, έρχεται να προσδώσει το κάτι παραπάνω στον επισκέπτη.Ένας ξεχωριστός χώρος στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, ανοίγει τις πόρτες του και μας παρασύρει στον δικό του κόσμο. Τα Ανατολίτικα στοιχεία είναι έκδηλα με την πρώτη ματιά και οι αισθήσεις ήδη ταξιδεύουν προς τα κει.Ξύλο, μάρμαρο και μέταλλο δένονται αρμονικά μεταξύ τους. Άνετες σεζλόνγκ καλούν τον επισκέπτη να αναπαυθεί επάνω τους. Το χαμηλό φως των κεριών μέσα στα ψηλά επιδαπέδια φανάρια, παίζει με τις σκιές που αντακλά στους τοίχους. Η μουσική χαλαρώνει το πνεύμα και προετοιμάζει το σώμα και το νου για μια ιδιαίτερη εμπειρία.

Ο χώρος μεταμορφώνεται από χρώματα φωτός που εναλλάσσονται σταδιακά μεταξύ τους, ξεδιπλώνοντας την παλέτα της φύσης. Έντονο κόκκινο, πολυτελές πράσινο, βασιλικό μπλε, ζωηρό κίτρινο αγγίζουν διαφορετικές χορδές επιφέροντας την ισορροπία στο βλέμμα. Sauna και hammam προσφέρονται επίσης στον χώρο του SPA, καθώς και υπηρεσίες massage, κατόπιν ραντεβού.

Η είσοδος στο SPA επιτρέπεται μόνο σε ενήλικες

Η έμπνευση για τη δημιουργία του MounTrace SPA προήλθε από τα χνάρια των παλιών μονοπατιών από τα Ζαγοροχώρια στην Κωνσταντινούπολη.Τα Ζαγοροχώρια ήταν σημαντικό εμπορικό κέντρο όπου η είσοδος τουρκικών στρατευμάτων γίνονταν μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις κατά την διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Από το 1430 βάσει ειδικού καθεστώτος μεταξύ του «Κοινού των Ζαγορίων» και των Οθωμανικών αρχών» αποδίδονταν κάποιος φόρος ως αντάλλαγμα για την μερική αυτονομία της περιοχής και, οι Ζαγοροχωρίτες ανέπτυξαν το εμπόριο, και δημιούργησαν ένα νοητό εμπορικό τόξο από τα Ιωάννινα ως την Κωνσταντινούπολη.Η εμπορική αυτή κίνηση είχε σαν αποτέλεσμα την επιρροή από τα ταξίδια, την υιοθέτηση ξένων συνηθειών αλλά και πολιτισμικών στοιχείων ιδίως στην τέχνη αλλά και στην αρχιτεκτονική με τον οντά και το χαγιάτι, τη χρήση της πέτρας, να είναι κοινά στοιχεία σε όλο το τόξο.

Με ένα άλλο κοινό στοιχείο, το νερό που κυλά από τις πλούσιες πηγές του βουνού Τύμφη και το νερό των διάσημων λουτρών της Πόλης ενώθηκαν στο χώρο του MounTrace SPA όλες οι παραστάσεις και τα βιώματα του εύπορου έμπορου του 16ου αιώνα, που έφευγε από τον τόπο του, στον οποίο είχε συνηθίσει να δροσίζεται και να ξεκουράζεται στις σκιερές πηγές του χωριού του και έφθανε στην Πόλη μετά από ένα μακρύ ταξίδι, καταλήγοντας σε ένα από τα διάσημα λουτρά της για να ξεκουραστεί και να ανανεωθεί…Έτσι λοιπόν στο χώρο του SPA συσχετίζεται η χαλάρωση και η ηρεμία με τον τόπο μνήμης, ενώ η αρχέγονη αναζωογονητική δύναμη του υγρού στοιχείου συνδυάζεται με το μάρμαρο, τον χαμηλό φωτισμό, τις γεύσεις και τα αρώματα της μαγείας της Ανατολής, με στόχο την ευεξία του διαχρονικού ταξιδευτή.

Μασάζ με θερμά πουγκιά (LUK PRA KOB)

Πρόκειται για μια πανάρχαια τεχνική που εφαρμόζεται με τη χρήση θερμών επιθεμάτων τα οποία αποτελούνται από έναν συνδυασμό θεραπευτικών βοτάνων. Τα πουγκιά θερμαίνονται στον ατμό και τοποθετούνται απευθείας στο δέρμα με ειδική τεχνική. Είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για τον μυϊκό πόνο και μπορούν να συντελέσουν στην αντιμετώπιση του άσθματος και των κρυολογημάτων. Προσφέρει ηρεμία αφού εκτός από το υπέροχο χαλαρωτικό μασάζ η μυρωδιά από τα βότανα σε ταξιδεύει σε έναν άλλο κόσμο.

Διάρκεια 60’.

Oil massage

Εφαρμόζεται στις ενεργειακές γραμμές με μαλάξεις που διευκολύνονται από τη χρήση φυτικού ελαίου. Η ειδική αυτή τεχνική λειτουργεί σε συνεργία με το κυκλοφορικό, το άρθρο μυϊκό και το νευρικό σύστημα, ενώ προβλέπει στη βελτίωση της οξυγόνωσης και την απομάκρυνση των τοξινών από τους ιστούς. Μυϊκό πόνοι από πολύωρη εργασία και καθιστική ζωή ανακουφίζονται ,το δέρμα αποκτά μεταξένια υφή ενώ το πνεύμα χαλαρώνει από την ένταση και το άγχος.

Διάρκεια 60’.

Ταϋλανδέζικο μασάζ

Βασισμένο στην αρχαία ταϋλανδέζικο μάλαξη και στην ινδική φιλοσοφία της γιόγκα. Χρησιμοποιείται ένας συνδυασμός πολλών διαφορετικών τεχνικών όπως διατάσεις και πιέσεις ρεφλεξολογικών σημείων. Συντελεί στη μείωση της έντασης και του στρες, στη βελτίωση στάσης του σώματος και την εξισορρόπηση της ενεργειακής ροής.

Διάρκεια 60’.

Μασάζ αυχένα & προσώπου

Εφαρμόζεται με ειδικές ελαφρές πιέσεις στο πρόσωπο και το λαιμό, οι οποίες συνδυάζουν το ρυθμό του μασάζ, τις περιστροφικές κινήσεις στα ενεργειακά σημεία και τη διαρκή επαφή των δαχτύλων με το δέρμα. Αποτελεί εξαίσια αντιγηραντική θεραπεία, συμβάλλει στην αναγέννηση των ιστών και βελτιώνει θεαματικά την ποιότητα και την υφή του δέρματος.

Διάρκεια 25’.

MounTrace άρωμα μασάζ

Τονώστε την επιδερμίδα σας με αρωματική απολέπιση από μαύρη ζάχαρη, μέλι και αμυγδαλέλαιο. Συνεχίστε με ένα χαλαρωτικό αναζήτηση σε όλο το σώμα με αιθέρια έλαια και εκχυλίσματα αρωματικών φυτών και βοτάνων που διαθέτουν θεραπευτικές ιδιότητες κατάλληλα επιλεγμένα ώστε να καλύψουν τις προσωπικές σας ανάγκες. Τα αιθέρια έλαια εισχωρούν αμέσως στον οργανισμό και συντελούν στην ευεξία και την αναζωογόνηση.

Διάρκεια 25’.

Συνεδρίες yoga

Από τη πρώτη κιόλας συνεδρία νιώθεις μία αίσθηση ευεξίας και χαλάρωσης. Η πρακτική στη yoga εξομαλύνει τις σωματικές και νοητικές εντάσεις διώχνει το άγχος και το στρες, εξισορροπεί συναισθηματικά ελέγχοντας το αυτόνομο νευρικό σύστημα. Θεραπεύει ισχιαλγίες, δισκοκήλες, πόνους στον αυχένα, τη πλάτη, τη μέση και βοηθά σε αναπνευστικά προβλήματα. Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων).

Διάρκεια 1’ώρα.